Identiteit NPO Zappelin

Identiteit NPO Zappelin

Identiteit | Online | Motion voor NPO

Terralemon ontwerpt de identiteit voor Zappelin, de kinderzender voor de kleintjes van de Publieke Omroep. De zender zoeken aansluiting bij de veelkleurigheid van onze samenleving met een rijke verscheidenheid aan levensbeschouwingen en leefstijlen.

Zapp en Zappelin vormen het crossmediale platform van de Publieke Omroep voor de allerkleinste tot en met de jongvolwassenen.

De netstyling
Opdracht was om beide zenders meer als een familie neer te zetten. De overeenkomsten in de vormgeving van beide zenders zit in het kleurgebruik, lettertype en melodie. Het verschil zit in de tone of voice en de eigen content. Nog meer dan anders vormen de programma's en de presentatoren de bewijslast waarmee het merk wordt geladen.

Op Zappelin is afscheid genomen van de zeppelin. Daarvoor in de plaats komt de Zappelin-vlinder. Nienke, die sinds 2009 is verbonden aan de zender, blijft naast de vlinder het vaste gezicht. Met de komst van de nieuwe vormgeving is ruimte gecreëerd voor onder andere de verschillende karakters van Sesamstraat en Koekeloere. De vlinder uit het logo is hier de aanjager, bootjes beginnen te varen, ballen te rollen. De vlinder vladdert zich een weg door de Zappelin wereld terwijl een sierlijk lint volgt, deze laatste laat presentatoren en programmakarakters tevoorschijn komen.

Zappelin staat voor betrouwbaar, authentiek, vrolijk en speels. Publiek is 2-6 jarigen en meekijkende verzorgers.

De zender is vanaf 3 september 2012 dagelijks te bewonderen.

Bezoek de site

"Ik ben trots op onze programma's en presentatoren. Zij bepalen het gezicht van de publieke kinderzenders. Met deze nieuwe vormgeving stellen we de presentatoren en programma's centraal en benadrukken we nog meer dat het draait om het authentieke, Nederlandse product. Daarnaast zochten we meer aansluiting in look & feel, zodat de zenders voor de kijkers voelen als één familie."

Suzanne Kunzeler, Netmanager NPO 3

NPO Zappelin app

Terralemon heeft de NPO Zappelin app ontworpen. De educatieve spelletjes van Zappelin zijn nu gratis beschikbaar via de iPhone en iPad. In de applicatie zijn de spelletjes, verhaaltjes en liedjes van Zappelin te vinden. Ook zijn tv-series zoals Hoelahoep, Sesamstraat en Kro Kindertijd terug te kijken.

NPO Zappelin app