VUmc Imaging Center

VUmc Imaging Center

Motion | Print voor VUmc

We see a bright future! Terralemon heeft een film en een position paper voor het VUmc Imaging Center gerealiseerd. Het zijn de eerste concrete uitingen van de door Terralemon ontworpen nieuwe huisstijl.

In 2014 gaan de VU en het VUmc alle imaging activiteiten samenvoegen in één toonaangevend nieuw Imaging Center. Dit prestigieus centrum vormt de voorhoede van de nieuwe medische wetenschap. VUmc geeft met de position paper en de film meer inzicht in de imaging technieken en de almaar groeiende rol die deze technieken (gaan) spelen binnen de medische gezondheidszorg.

Terralemon won de huisstijlpitch van 5 bureaus en heeft de basis gelegd voor de complete visuele communicatie voor het Imaging Center voor de komende jaren.

In eerste instantie is er een moderne visuele identiteit ontworpen die goed aansluit bij het huidige VUmc maar ook uitstraalt wat het VUmc in de toekomst zou mogen worden. Terralemon heeft gekozen voor een stapsgewijze communicatie opbouw:

  1. Communicatie aan direct betrokkenen (position paper, flexibele PPT, heldere infographics)
  2. Awareness bij VUmc en de medische wereld
  3. Ruchtbaarheid in Nederland en internationaal

Als eerste uiting hebben we een position paper gerealiseerd waarmee het nieuwe Imaging Center gepresenteerd kan worden aan overheden en (business) partners. Terralemon gaat het VUmc Imaging Center helpen in de ambitie om dé portal op het gebied van Imaging te worden. De lancering van de website staat halverwege 2015 gepland.

Daarnaast hebben we een film gerealiseerd waarin de hoofdrolspelers ieder via hun eigen expertise ingaan op de toegevoegde waarde van het Imaging Center en de toegevoegde waarde die het centrum gaat hebben voor de patiënt, onderzoek en onderwijs.

Over het Imaging Center

VUmc wil leidend blijven op het gebied van medische beeldvorming. Al haar activiteiten die te maken hebben met beeldvormende technieken worden samengebracht in één nieuw Imaging Center. ‘Topzorg en dito onderzoek in een modern en vooral flexibel gebouw’, zo stellen de initiatiefnemers het zich voor. In het gebouw zullen de vakgroepen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Cyclotron BV en Lasercentrum samengevoegd worden. Mogelijk wordt in de toekomst ook nog een interventie eenheid met operatiekamers toegevoegd.