RTL 8

RTL 8

Identiteit | Motion | Print voor RTL Nederland

Terralemon heeft de vrouwenzender RTL 8 gerestyled: stijlvol, fris, verrassend, toegankelijk. RTL 8, waar vrouwen van houden.

RTL 8 is de vrouwenzender van RTL Nederland met een focus op vrouwen tussen 20 en 49 jaar. De zender biedt een afwisselende vooravond met als vaste ankers Amerikaanse series en talkshows, zoals The Bold & The Beautiful, The Ellen Degeneres Show en Dr. Phil. Verder staat de zender voor kwalitatieve dramaseries en een stevige filmprogrammering in de genres drama, feelgood en comedy. Voor vrouwen die behoefte hebben aan me-time. En dat binnen een ruim inzetbaar, open en commercieel bruikbaar grid.

Grid
Een symmetrische spiegeling als creatieve rationale: vanuit de x of y-as wordt het scherm gesplitst. Het beeld wordt vervolgens gespiegeld en/of herhaald op een verrassende manier. Vanuit de snijlijn komt de typografie te voorschijn en schuiven beelden open waarbij telkens gezocht is naar - en gespeeld met symmetrie. Het RTL 8 logo vormt hierbij de marker, het anker en blijft gecentreerd in het midden.

Productie
Muziek en audio is gerealiseerd door Joosten & Kuitenbrouwer. De zender is op 27 augustus 2012 gelanceerd en dagelijks te bewonderen.

Bezoek de site

"De nieuwe RTL 8-vormgeving is stoer, eigentijds, dynamisch en fris."

Desiree van Grinsven, RTL 8-zenderdirecteur