Registratie aan de bron

Registratie aan de bron

Identiteit | Online | Motion

Terralemon heeft het NFU programma Registratie aan de bron voorzien van een sterke onderscheidende identiteit.

Het landelijk programma Registratie aan de bron van het Citrienfonds beoogt dat patiënten en zorgverleners altijd en overal over de nodige eenduidige gezondheidsinformatie kunnen beschikken. Het eenduidig vastleggen van zorginformatie door de zorgprofessionals zorgt er voor dat de informatie voor veel doeleinden te hergebruiken is.  

Om dat te bereiken wordt er vooral van de zorgverleners een grote verandering in hun werkproces gevraagd. Terralemon is gevraagd deze gedragsverandering te ondersteunen met een sterke identiteit.

"Mede dankzij Terralemon heeft het landelijke programma Registratie aan de bron een nieuwe look & feel gekregen! Terralemon heeft op een fantastische wijze inhoud en vorm weten te verbinden die aansluit bij de beweging die we als programma willen maken. Niet alleen een prachtig resultaat maar ook de weg er naartoe is een creatief feestje!"

Joyce Simons, Programma Manager Registratie aan de bron

Over

We hebben in de animaties gekozen voor een tekenstijl waarmee zowel humoristisch als herkenbaar de vaak stekelige dagelijkse praktijk van en de verbeterpunten voor de zorgverleners gedemonstreerd kunnen worden. 

Het programma is in 2015 geïnitieerd door de NFU en Nictiz en loopt tot 2020. Terralemon heeft inmiddels de eerste animatie gerealiseerd voor het programma Registratie aan de bron.

Over

Storyboardontwikkeling

In nauwe samenwerking met de klant hebben we het storyboard ontwikkeld, het script geschreven en de tone of voice gedefinieerd. Doel daarbij was om het ontwerp van de film lichtvoetig, informatief en met een vleugje humor te introduceren.

Storyboardontwikkeling

Character design

Bij het ontwerpen van de animatie en de karakters hebben we gekozen voor een minimalistische, en toch toegankelijke en vriendelijke stijl. Deze stijl geeft het geheel een hedendaagse look'n feel.

Character design

Basisgegevensset Zorg

De Basisgegevensset Zorg is de minimale set van patiëntgegevens die specialisme-, ziektebeeld- en beroepsgroepoverstijgend relevant is en van belang voor de continuïteit van zorg.

De verrichtingenthesaurus

De verrichtingenthesaurus is een hulpmiddel voor medisch specialisten en andere zorgverleners om te komen tot uniforme, eenmalige en toekomstbestendige registratie van de verrichtingen in het epd.