Project Disaster

Project Disaster

Motion | Print voor Veiligheidsregio Kennemerland

Terralemon heeft de film, brochure en rapport voor het Europese project Disaster gerealiseerd in opdracht van de Veiligheidsregio Kennemerland om draagvlak te creëren om dit project te mogen continueren.

De toekomst van veiligheid.

De Veiligheidsregio Kennemerland en haar partners in fysieke veiligheid participeren in het Europese FP7 onderzoeksproject Disaster. Hierin wordt wetenschappelijk onderzocht hoe ketenpartners in rampenbestrijding effectiever kunnen samenwerken. De Veiligheidsregio Kennemerland zocht naar een krachtige presentatie aan de bestuurlijke partners in de regio.

Terralemon is gekozen uit een aantal andere bureaus door onze aanpak van infographics in combinatie met de zakelijke en toch toegankelijke tone-of-voice.

De basis van de film is het beeldmateriaal van het praktijkscenario dat plaatsvond in het najaar van 2013 op Schiphol. We hebben een heldere en inzichtelijke beeldtaal ontwikkeld, het verhaal in een 3d omgeving verteld, duidelijke infographics gebruikt wat uiteindelijk een helder verhaal heeft opgeleverd van een complexe materie. Naast de film hebben we de projectbrochure en projectrapport gerealiseerd die begin 2015 zijn gepresenteerd. 

"Met deze film heeft Terralemon ons in korte tijd geholpen de kern van het Disaster-project te vertalen in een duidelijk statement. Dit is iets waar wij mee verder kunnen."

Ellen Oude Kotte, projectleider Disaster