NIBC Direct

NIBC Direct

Motion voor NIBC Direct

Voor de site van NIBC Direct heeft Terralemon explanimations gemaakt.

We hebben een combinatie van grafieken en op het NIBC logo geïnspireerde karaktertjes ontwikkeld die een vriendelijk en duidelijk verhaal maakt van de achterliggende complexe financiële principes.

Voor lancering van de NIBC Direct site heeft Terralemon de animatie “Aflossen wordt beloond” gemaakt. Hierin wordt uitgelegd dat het tussentijds aflossen van de hypotheek bij NIBC een dubbel voordeel voor de klant heeft. Het totaalbedrag van de lening gaat naar beneden maar ook de rente wordt dan langzaamaan afgebouwd.

In september 2015 hebben we daar de de animatie "Hypotheekvormen" aan toegevoegd en in juli 2016 de animatie "Investeringshypotheek".

Naast de uitleg van deze financiële principes hebben we enkele animaties gemaakt waarin de werking van de site verder uitgelegd wordt.

De films staan als blikvanger op de site en dragen bij aan de versterking van het merk NIBC, waarvan transparantie en helderheid de sleutelelementen zijn.

Over NIBC Direct
NIBC Direct profileert zich als een toegankelijke bank met slimme producten, gericht op starters voor hypotheken en voor de wat oudere doelgroep als je naar de spaarproducten kijkt. De site en de filmpjes spelen een prominente rol in de selectieprocedure van deze doelgroepen voor het aangaan van hypotheek en spaarproducten. 

Bezoek de site

Hoe open ik een internetspaarrekening?

Naast de uitleg van financiële principes hebben we enkele faq’s op de site beantwoord met een filmpje. Dus in plaats van tekst krijg je een stappenplan als filmpje te zien als je vragen hebt over hoe je in moet loggen, en hoe je verschillende rekeningen (jeugdspaarrekening, termijndeposito, internetspaarrekening) op de site kunt aanvragen. Hieronder bijvoorbeeld het stappenplan voor "Hoe open ik een internetspaarrekening?".