Man bijt hond

Man bijt hond

Motion voor KRO-NCRV

Terralemon heeft in opdracht van KRO-NCRV een nieuw leaderpakket voor het televisieprogramma 'Man bijt hond' gerealiseerd.

Leader
Het bekende hondje van het televisieprogramma 'Man bijt hond' vervult de rol van nieuwsgierige, snuffelende, gravende, vragende, onderzoekende. Hij doet het licht aan, opent deuren, reist door ruimtes, stelt vragen en bezoekt, daagt uit, is nieuwsgierig en respectvol. De vormgeving van het programma is consequenter nu door het hondje ook in de leader centraal te stellen. 

Wipes
Een ander verzoek was om overgangen tussen de verschillende items door extra korte filmpjes met het hondje. Dit om het programma minder te onderbreken en de flow van de items lekker door te laten lopen.

Over Man bijt hond
Man bijt hond richt zich op alledaagse nieuwtjes en gewone, onbekende mensen en is vooral in Nederland een waanzinnig populair programma. De toon van het programma is lichtvoetig met een eigenzinnige blik op de actualiteit. Als er zwaardere of meer beladen thema's worden behandeld gebeurt dit altijd vanuit het gezichtspunt van de gewone man en vrouw. Man bijt hond is een programma onder licentie van Woestijnvis uit België.

Samenwerking
De realisatie van de animatie is in samenwerking met Jan-Jaap Schraverus en de muziek is van Arjen Niemeijer van Beep! Music.

"Bij het ontwikkelen van de nieuwe vormgeving voor Man bijt hond heeft Terralemon de essentie van het programma heel goed weten te vertalen en te behouden in deze compleet nieuwe, frisse stijl."

 

Yvonne Hobbelink, productieleider Man bijt hond, KRO-NCRV