Immuuntherapie

Immuuntherapie

Motion voor Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek, 2019

Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis heeft Terralemon gevraagd om de 3 belangrijkste immuuntherapieën uit te leggen in animatie.

Immuuntherapie is momenteel de belangrijkste ontwikkeling binnen de behandeling van kanker. Het is een behandeling die het eigen immuunsysteem activeert en het eigen lichaam helpt tumoren te detecteren en te bestrijden. 

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft internationaal een leidende rol in onderzoek naar en behandeling met immuuntherapie. Door wetenschappelijke onderzoek in zowel het laboratorium als in het ziekenhuis levert het Antoni van Leeuwenhoek een onmisbare bijdrage aan het opbouwen van kennis over het immuunsysteem en kanker.

Terralemon heeft in samenspraak met artsen en Anna Blokland het gedrag van cellen, t-cellen en tumoren in beeld gebracht en op welke manier verschillende immuuntherapieën het lichaam helpen in de detectie en vernietiging van tumoren. 

Terralemon heeft hoogwaardige animaties gemaakt om deze nieuwe behandelvorm voor kanker uit te leggen aan onze patiënten. Het team van Terralemon is prettig om mee te werken. Ze zijn flexibel, enthousiast en denken goed mee om het beste resultaat te kunnen bereiken. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van hun werk en trots op het resultaat! Als wij in de toekomst nieuwe medische animaties nodig hebben is de keus snel gemaakt.

Anna Blokland, Immuuntherapie coordinator Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis