Groen Licht

Groen Licht

Motion voor BNN-VARA

Groen Licht is een wekelijks, journalistiek programma van BNNVARA over groene feiten en fabels. Terralemon maakt de animaties die in het programma gebruikt worden.

Het programma is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een groener leven. We raken alleen vaak in de war. Wat is nou beter voor het milieu? De airco in de auto aan of uit? Voorgesneden groente of niet? Er zijn veel dilemma's als het gaat om een groener leven.

Terralemon maakt de animaties om deze vraagstukken in beeld te brengen. We eindigen met wat uiteindelijk de beste oplossing blijkt.

De airco in de auto mag best aan maar dan alleen als je harder gaat dan 80km per uur. Groente mag je best gesneden kopen als je de groente maar niet weggooid want dat is pas echt verspilling.

De stijl en techniek bestaat uit met de hand geknipt papier in combinatie met het animeren in 3D. We wilden bij aanvang dat de stijl van de animatie aansluit bij het programma: toegankelijk, vriendelijk, en tactiel (alsof je het kunt aanraken).

Om dit te bewerkstelligen wilden we dat de elementen uit de animatie ook echt geknipt zouden worden. Claire Duval is een kunstenares die veel gewerkt heeft met kniptechnieken en zij heeft ons geholpen.

Iedere week een nieuwe animatie betekent dat je een aardig tempo moet ontwikkelen in de realisatie en dat is ons goed afgegaan.